5/9/11

Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΓΙΝΕ ΦΥΤΟΦΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...!!! "


Η φυτοφαγία είναι η στάση ζωής αυτών που επιλέγουν να μην είναι βάναυσοι με τα ζώα ή πρόκειται για ένα είδος διατροφής που εγγυάται καλή υγεία και μακροζωία; Όποιοι και να είναι οι λόγοι που οδηγούν στον αποκλεισμό του κρέατος από τη διατροφή, όλο και περισσότερες διασημότητες έρχονται να προστεθούν στη λίστα αυτών που διέγραψαν από το τραπέζι τους προϊόντα, τα οποία προέρχονται από τη σφαγή των ζώων.


Μπιλ Κλίντον: Έγινε φυτοφάγος για να χαρεί τα εγγόνια του.
Ο λόγος που οδήγησε τον Μπιλ Κλίντον να δηλώσει ότι αποφάσισε να γίνει φυτοφάγος για να αντιστρέψει τη βλάβη της καρδιάς του, είναι σοβαρός: Θέλει να προλάβει να χαρεί εγγόνια από την πρόσφατα παντρεμένη κόρη του. Πήρε λοιπόν την απόφαση να πειραματιστεί, κάνοντας ό,τι κάνουν πολλοί άλλοι άνθρωποι.  Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του, «Από το 1986, πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει μια χορτοφαγική διατροφή που αποκλείει την χοληστερόλη από όποια διατροφική πηγή και αν προέρχεται και είδαν τους οργανισμούς τους να αρχίζουν να αυτοθεραπεύονται, καθώς απαλλάχθηκαν από την αρτηριακή στένωση και τις εναποθέσεις ασβεστίου γύρω από την καρδιά. Ένα ποσοστό 82% των ανθρώπων που το δοκίμασαν είχαν αυτό το αποτέλεσμα και θέλω να δω αν μπορώ να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς».
Ο Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με το περιβάλλον του, φέρεται να έχει διαβάσει πολλά βιβλία για το θέμα, καθώς επίσης τη σχετική μελέτη της Κίνας (μετά την είσοδο των φαστ φουντ και του δυτικού τρόπου διατροφής, η χώρα των λιπόσαρκων Κινέζων έχει αρχίσει να αποκτά εφιαλτικά πολλούς υπέρβαρους). Αν και αρχικά οδηγήθηκε στην διαιτητική αλλαγή προκειμένου να μειώσει το βάρος του (διατηρώντας την περιστασιακή κατανάλωση ψαριών), η επιλογή του να γίνει χορτοφάγος ήταν κάτι περισσότερο από μια διατροφή ελέγχου των κιλών του. Με το χρόνο, θα μπορούσε να γίνει ο ειλικρινέστερος υπερασπιστής μιας πλήρους χορτοφαγικής δίαιτας, καταλήγει η πηγή από τον στενό του κύκλο.(http://www.vegsource.com/news/2010/09/bill-clinton-goes-vegan-to-reverse-heart-disease-video.html).
Η Κλόρις πάει για τα 100!
Η περίπτωση επίσης της βραβευμένης Αμερικανίδας ηθοποιού Κλόρις Λίχμαν, 85 ετών σήμερα και σε άριστη φόρμα, είναι αποκαλυπτική: Ξεκίνησε τη φυτοφαγία στα 35, ελπίζοντας να βρει θεραπεία στην αλλεργική καταρροή, την αρθρίτιδα και το άσθμα που την βασάνιζαν και τελικά επανεκπαιδεύτηκε στην κουζίνα και η φυτοφαγία έγινε για εκείνη τρόπος ζωής. Ένα από τα πλεονεκτήματα που αποκτάς όταν σταματάς να τρως κρέας, εκτός από καλή υγεία και μακροζωία, σύμφωνα με την ίδια; Σταματά να μυρίζει το σώμα σου! Όπως ισχυρίζεται, δεν χρειάζεται καν αποσμητικό.


Μπέρναρντ Σο: Οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει κι αυτός έζησε – χωρίς κρέας – ως τα 100.




Μια προσεκτική ματιά στην ιστορία, αποδεικνύει ότι η φυτοφαγία δεν είναι μόδα, ανάγκη ή τάση της εποχής. Έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και έχει υποστηριχθεί από τους αρχαίους προγόνους μας ως τις σημερινές διασημότητες.





   Στην αρχαιότητα
Πλάτων, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Διογένης, Πυθαγόρας, Πλούταρχος, Επίκουρος.
Στις θρησκείεςΙησούς Χριστός, Βούδας.
Πνευματικοί άνθρωποι: Λεονάρντο ντα Βίντσι, Λέων Τολστόι, Ζαν-Ζακ Ρουσώ, Αϊνστάιν, Λόρδος Βύρων, Φραντς Κάφκα, Γκάντι, Ισαάκ Νεύτων, Γκαουντί, Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, Τόμας Έντισον, Βολταίρος, Νίκολα Τέσλα.
Σύγχρονες διασημότητεςΌπρα Γουίνφρεϊ, Τζον Λένον, Μπιλ Κλίντον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Λέοναρντ Νιμόι, Πολ Μακ Κάρτνει, Κέιτ Μος, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ, Κιμ Μπάσιντζερ, Φιλ Κόλινς, Πάρις Χίλτον, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντέμι Μούρ, Κάρλ Λιούις, Ναόμι Γουότς, Γκίλιαν Άντερσον, Άλεκ Μπάλντουιν, Μπράιαν Άνταμς, Ορνέλα Μούτι, Πάμελα Άντερσον, Ναστάζια Κίνσκι, Όλιβερ Στόουν, Ντριου Μπάριμορ, Έλεν ντε Τζένερις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Μάικ Τάισον, Νάταλι Πόρτμαν, Ρίβερ Φοίνιξ, Χοακίν Φοίνιξ, Ντίζι Γκιλέσπι, Ντάριλ Χάνα, Τόμπι Μακγκουάιρ, Γιούρι Γκέλερ.
Προτιμώ να πεθάνω παρά να γίνω κανίβαλος!
Έχουν άραγε οι φυτοφάγοι επιχειρήματα; Η ρήση του γνωστού Αγγλο-Ιρλανδού συγγραφέα και κατόχου Νόμπελ Τζορτζ  Μπέρναντ Σο έχει μείνει ιστορική: «Τα ζώα είναι φίλοι μου και δεν τρώω τους φίλους μου. Η ζωή μου προσφέρθηκε υπό την προϋπόθεση να τρώω μπιφτέκια, αλλά ο θάνατος είναι καλύτερος από τον κανιβαλισμό. Ένας άνθρωπος με τη δική μου πνευματική δύναμη δεν τρώει πτώματα».
Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Τίποτα δεν θα ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία και δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, όσο η μετεξέλιξη σε μια χορτοφαγική δίαιτα».
Η Αμερικανίδα συγγραφέας  του «Color Purpl» («Χρώμα πορφυρό») Άλις Γουόκερ συμπληρώνει: «Τα ζώα του κόσμου υπάρχουν για τους δικούς τους λόγους. Δεν φτιάχτηκαν για τους ανθρώπους, όπως οι μαύροι δεν φτιάχτηκαν για τους λευκούς και οι γυναίκες για τους άνδρες».
Ο Πλάτωνας το είχε επίσης ξεκαθαρίσει: «Ο Θεός δημιούργησε ορισμένα είδη για να τρέφουμε τα σώματά μας κι αυτά είναι τα δένδρα, τα φυτά και οι σπόροι».
Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποστομώνει: «Το «ου φονεύσεις» δεν έχει εφαρμογή μόνο για τον φόνο πλασμάτων του ίδιου είδους, αλλά για όλα τα ζωντανά πλάσματα».
Όπως λέει και ο Άγγλος ποιητής Σάμιουελ Μπάτλερ, «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με το θύμα του προτού το καταβροχθίσει».
Η Φυτοφαγία στην πράξη
Η φυτοφαγική διατροφή εξαιρεί το κρέας (κόκκινο και άσπρο, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά) από το πιάτο. Ανάλογα με το πόσο αυστηρή είναι, μπορεί να εξαιρέσει επίσης τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και το μέλι. Οι φυτοφάγοι παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα πλήρη δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς, από όπου εξασφαλίζονται επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και περιορισμένη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, καθώς και αντιοξειδωτικές βιταμίνες (A, C, E). Πρόκειται δηλαδή για μια διατροφή κομμένη και ραμμένη, θα λέγαμε, στα μέτρα της μεσογειακής διατροφής, με βάση της το ελαιόλαδο και την περιστασιακή κατανάλωση ψαριού, αν κάποιος το επιθυμεί. Εξάλλου, πολλά από τα παραδοσιακά μας πιάτα, όπως τα γεμιστά, οι μπάμιες, οι αγκινάρες, οι φακές, τα φασόλια, οι πατάτες γιαχνί είναι φυτοφαγικά.
H φυτοφαγία βοηθά στη σωστή ρύθμιση του σωματικού βάρους, με αποτέλεσμα οι φυτοφάγοι να κινδυνεύουν λιγότερο από τις νόσους που σχετίζονται με την παχυσαρκία (καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση). Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ υπάρχουν δεδομένα ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Τα οφέλη που προκύπτουν για τον οργανισμό είναι πολλά. Εκτός από το ότι μειώνει τη χοληστερίνη, βοηθάει στη βελτίωση γαστρεντερολογικών προβλημάτων (π.χ. δυσκοιλιότητα, ευερέθιστο έντερο) και συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη. Αν σχεδιαστεί σωστά και δοθεί προσοχή στην ποικιλία και τον συνδυασμό των τροφών, δεν προκαλεί έλλειψη θρεπτικών ουσιών στον οργανισμό.


http://www.goldenmag.gr/archives/5163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου